Bine aţi venit pe site-ul Primăriei comunei Lăpuş

Comuna Lăpuş este cea mai numeroasă aşezare din Ţara Lăpuşului. Situată la nivel submontan ea atinge şi alte sate româneşti, legate prin Grui de Libotin, prin Obreja de Suciu de jos, prin Plaiul Moroşenilor de Botiza. Lapuşul rezultă ca un sat străvechi, desigur dincolo de data atestării, cum o arată şi civilizaţia bronzului descoperită pe teritoriul său, cu cele două tendinţe venite din timpul şi din spatiul său propriu: concentrică în structura de neam, extinsă în suprafaţa de hotar şi în legatura cu vecinii.
Aşezarea Lăpuş, aflată în Munţii Lăpuşului şi cei ai Ţibleşului, se situează la 13 km de oraşul Târgu Lăpuş şi la 55 km de municipiul Baia Mare. Deasemenea este situată la 50 de km nord de oraşul Dej.
Cei câţiva kilometri parcurşi de la Târgu Lăpuş ne apropie tot mai mult de satul în care portul, obiceiurile şi omenia s-au transmis din vremi îndepărtate până în zilele noastre când rădăcini ale civilizaţiei retrezesc noi speranţe şi vise în peste cele 5000 de suflete ale sătenilor acestei aşezări.
Jocuri Online Trilulilu Download YouTube Downloader Youtube Mp3 Download

Vedeţi şi:

Stimaţi concetăţeni

Am gândit realizarea acestui site al comunei Lăpuș pentru ca dumneavoastră, cei care locuiţi aici, dar şi cei care sunt plecaţi, în ţară sau străinătate, să poată lua contact cu tot ceea ce se întâmplă în comuna noastră.
De asemenea, pe această cale ne putem face cunoscuţi în ţară şi peste hotare, pentru a contribui decisiv la valorificarea potenţialului economic şi uman de care dispune comuna noastră.
În acest fel, orice posibil investitor va cunoaşte facilităţile pe care le oferim pentru dezvoltarea de afaceri pe raza administrativă a comunei Lapus.
Ca noutate, am introdus posibilitatea de a fi în dialog cu dumneavoastră; ne veţi putea adresa întrebări, sugestii, propuneri.
Ca primar al tuturor cetatenilor, doresc să declar disponibilitatea instiuţiei pe care o reprezint de a fi un partener viabil şi serios de dialog cu locuitorii care m-au ales şi în slujba cărora ne desfăşurăm întreaga activitate.

Primar
Buda Ioan